De ondernemer

“Van jongs af aan gingen wij als gezin in de zomer 2 keer op vakantie; één meer luxe vakantie richting de zon (in een appartementencomplex met een zwembad en restaurant) en één primitievere vakantie met een tent, wandelschoenen en gas pitje de natuur in. Ik dacht als kind dat ik de wat luxere vakanties in Griekenland leuker vond. Gek genoeg zijn de herinneringen aan de avontuurlijke kampeervakanties mij juist meer dierbaar. Sterker nog, ik doe niet anders meer. De avontuurlijke vakanties buiten in de natuur geven mij precies die ontspanning die ik nodig heb. Geen zwembad in Griekenland kan daar nog tegenop.

Ik merk dat steeds meer Nederlanders de natuur vaker opzoeken. Ik vind het ook wel logisch dat het bij anderen net zo werkt als bij mijzelf. Hoe meer ik voor mijn werk achter de computer zit, hoe meer ik tijdens mijn vakanties en weekenden het buitenleven opzoek. Als ik terugkom van kamperen heb ik zo helemaal het gevoel dat ik er tussenuit geweest ben. Ik voel mij dan helemaal opgeladen om met weer hernieuwde krachten en goede moed aan het werk te gaan.

Daarnaast worden we als maatschappij steeds meer bewust van het effect dat ons (reis)gedrag heeft op ons eco-systeem. Een vakantie dichter bij huis (en überhaupt) kamperen, is een zeer milieu-vriendelijke oplossing van vakantie vieren. Dit is een trend die ik geweldig vind in Nederland en waar ik met Serenity Glamping aan hoop bij te dragen.

Niet iedereen wil vertoeven in een klein tentje met nauwelijks bewegingsruimte. Daarnaast is een volledige kampeeruitrusting prijzig en veel werk om alle kampeer spullen aan te schaffen, te bewaren, in te pakken, te vervoeren, op te zetten, af te breken, uit te hangen & op te bergen. Mijn hoop is dat ik met deze luxe tenten en interieur, alle mensen over de streep kan trekken om ook op vakantie de prachtige Nederlandse natuur in te gaan. Niet op de 4 sterren campings of in een rijtje met 20 andere safari type bungalows, maar juist in de natuur op jouw eigen locatie naar keuze.”

– Meike de Groot –