FAQ

Ik ben een campinghouder

Dat vinden wij helemaal leuk! We kunnen hiervoor afspraken maken die ons allebei goed passen. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op.

Materialen

Ja! Als je een tentlocatie boekt met elektra, en binnen 45 meter van een elektriciteitspaal, dan zorgen wij voor een haspel met 4 exits. Wanneer jij een Deluxe upgrade boekt zal een van deze toegangen bezet zijn door de mini koelkast.

Category: Materialen

Als je de tent kachel op de juiste manier bedient is deze veilig. De kachel is voorzien van een vonkenvanger en wanneer je enkel daarvoor bestemd brandhout (droog, vrij van bewerkingsmiddelen) gebruikt beperk je al voor een groot deel de risico’s.

Ben jij boven de 18, heb jij ervaring met het maken van vuur in houtkachels, en is het tussen oktober en eind maart, dan mag jij in principe een houtkachel huren. Wij zorgen dan deze goed geïnstalleerd is in de tent. Zorg wel dat de camping die jij boekt het toestaat dat er vuur gemaakt wordt in een tentkachel. Serenity Glamping levert voor iedereen die een tent met kachel boekt een stookinstructie mee. Lees deze goed door voor je de kachel aan steekt. Serenity Glamping is onder geen enkele voorwaarde verantwoordelijk voor schade aan tent, materiaal of personen.

Category: Materialen

Bij Serenity Glamping gebruiken wij de tentkachels van Winnerwell. Wij verhuren de XL editie voor in onze tenten zodat er ook op gekookt kan worden. Houdt er wel rekening mee dat wij onze tent kachels alleen uitlenen in de maanden oktober t/m maart en alleen voor gasten met ervaring in het gebruik van houtkachels. Winterkamperen kan in een 5m Junior Suite type tent. Ga via “tent opties” naar de pagina “tenten, bedden & kachels” om hier meer over te lezen.

Category: Materialen
  • De tenten van Serenity Glamping zijn altijd van het kwaliteitsmerk Sibley Bell en hebben een katoenen tentdoek. Onze leverancier is Canvascamp. De Junior suites zijn van de Pro editie, de Presidentiele suites van de Ultimate editie. Ga via “tent opties” naar de pagina “tenten, bedden & kachels” om hier meer over te lezen.
Category: Materialen

Ja zeker! Zowel qua interieur, als qua exterieur zijn er opties. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Category: Materialen

De Junior Suite heeft een diameter van 5 meter (19m2) met een Pro canvasdoek welke geschikt is voor 4 seizoenen en een windkracht kan houden tot 80km per uur. Met de 90 x 200 bedden en behoud van luxe kunnen er 3 gasten in een Junior Suite verblijven.

De Presidentiële Suite heeft een diameter van 6 meter (28m2) met een Ultimate canvasdoek welke geschikt is voor 3 seizoenen en een windkracht kan houden tot 70km per uur. Met de 90 x 200 bedden en behoud van luxe kunnen er 5 gasten in een Presidentiële Suite verblijven.

Category: Materialen

Tijdens onze huurperiode

Het zou kunnen dat je tent nog niet klaar is als je te vroeg aankomt. Mag je van de camping al wel het terrein op, zorg dan dat de medewerker van Serenity Glamping alle vrijheid houd op het terrein om in de weer te zijn met het tentdoek, de palen en de inrichting.

Dit is op iedere camping anders. Informeer daar dus naar bij de camping die je geboekt hebt. Je tent zal in bijna alle gevallen al voor je zijn opgezet tegen de tijd dat je op de camping arriveert. Als je een vaste plek hebt afgesproken zetten wij de tent daar voor je op indien de plek groot genoeg is, zo niet dan kiezen wij een leuk plekje voor je uit om de tent op te zetten. Deze kan daarna niet meer verplaatst worden. We hebben een bordje van hout op kniehoogte met het logo van Serenity Glamping bij je tent in de grond gehamerd. Zo kan je dus zien of het jou tent is. De campinghouder kan je in de meeste gevallen naar je tent wijzen.

Bespreek het eerst even bij de campinghouder en bel vervolgens ons. Als het qua verhuurmateriaal en data mogelijk is dan vinden wij het geen enkel probleem om je boeking tijdens je verblijf nog aan te passen en je een factuur & Tikkie na te sturen. Als je van locatie wilt veranderen gelden wel weer de minimale afname van 6 nachten bij een tent, ivm de te maken kosten die daarbij komen kijken.

Tijdens de reservering kan je ons het best even bellen. Middels een tikkie zullen wij het upgrade bedrag in rekening brengen samen met de uurloon en reiskosten indien het materiaal beschikbaar is. Binnen 14 dagen voorafgaand aan de boeking, of zelfs tijdens de boeking nog afzien van de Deluxe upgrade is niet meer mogelijk daar wij het materiaal beschikbaar voor jou hebben gehouden.

We raden aan om altijd je meest waardevolle spullen met je mee te nemen als je de tent verlaat. Wanneer er eigendommen van Serenity Glamping worden gestolen vragen we je de diefstal te melden bij de campinghouder, ons te bellen en aangifte te doen bij de politie. Zo kunnen wij onze verzekering inschakelen. Dit is voor je eigen spullen, indien die worden gestolen, ook de beste stap.

Dat deed je vast niet expres, dat weten wij ook. Helaas ben je wel zelf verantwoordelijk voor schade aan de tent en/of het interieur. We vragen geen borg, maar bij schade kunnen wij een factuur en Tikkie nasturen met een specificatie van de gemaakte schade en de bijbehorende kosten voor uw rekening. Je kan hierover meer lezen in de Algemene Voorwaarden.

Indien het niet nodig is om de hulpdiensten te bellen, ga dan naar de campinghouder en overleg de mogelijkheden voor zorg. Wellicht dat een EHBO kist voldoet of de campinghouders kunnen jullie de dichtbij zijnde medische hulp wijzen. Is er geen andere uitweg dan de vakantie vroegtijdig te stoppen? Neem dan contact met ons op. In principe is er geen sprake van restitutie, echter we kunnen altijd de mogelijkheden bekijken.

Oei, dat is jammer. Probeer altijd eerst met de campinghouder te overleggen of er iets gedaan kan worden aan het probleem wat je ervaart. Helaas kan Serenity Glamping hier verder niet in bemiddelen of zijn wij op welke manier dan ook aansprakelijk voor de kampeerlocatie/camping die jij uitgekozen en geboekt hebt. Vaak doet een goed gesprek met de betrokkenen of de campinghouder al wonderen. Wil je écht niet langer op de camping blijven? Dan kunnen wij de tent voortijdig komen ophalen en afbreken. Helaas is er geen sprake van restitutie. Indien je naar een andere locatie wil verplaatsen faciliteren wij hier graag in. Wel zullen wij hiervoor de nodige kosten in rekening brengen.

Wat vervelend dat je een probleem ervaart met de tent! Voordat je zelf aanpassingen gaat doen, bel ons eerst even om te overleggen. Is er iets kapot? Dan komen wij indien nodig zo snel mogelijk om de tent te repareren.

Geen zorgen! De tenten zijn volledig waterdicht. Het grondzeil is  ongeveer 10 centimeter boven de grond vast gerits aan het canvas tentdoek. Zelfs bij stilstaand water zal het water dus de tent niet inkomen. Je kan bij regen ook binnen zitten. Wanneer je de tarp aan een kant omhoog zet, kan je je aan de ene kant tegen zijwaartse regen beschermen, en onder het hoge gedeelte koken.

De Junior suite kan in principe blijven staat tot windstoten van 80km per uur. De presidentiële suites kan tot 70km blijven staan. De tarpen dienen het eerst neer te worden gehaald met windstoten vanaf 60km per uur. Bij code oranje zullen wij jou vaak al bellen. Mocht je nog niks van ons gehoord hebben, maar wel twijfelen of je veilig in de tent kan blijven, verlaat dan de tent en neem contact met ons op. De tenten zijn geen stormtenten, de tentpaal kan door harde wind buigen waardoor het doek en de scheerlijnen kunnen breken.

Je tent zal in bijna alle gevallen al voor je zijn opgezet tegen de tijd dat je op de camping arriveert. Als je een vaste plek hebt afgesproken zetten wij de tent daar voor je op, zo niet dan kiezen wij een leuk plekje voor je uit. Deze kan daarna niet meer verplaatst worden. We hebben een bordje van hout op kniehoogte met het logo van Serenity Glamping bij je tent in de grond gehamerd. Zo kan je dus zien of het jou tent is. De campinghouder kan je in de meeste gevallen naar je tent wijzen.

Niet op alle campings wordt het toegestaan om vuur te maken. Daarnaast zijn er ook voor de campings waar het wél toegestaan is soms beperkingen die worden opgelegd naar aanleiding van het weer/droogte. Houdt dit dus zelf goed in de gaten. Serenity Glamping is hiervoor niet verantwoordelijk.

Boekingsproces

Zodra we je de factuur met de Tikkie verstuurd hebben is deze 14 dagen geldig. Daarna vervalt je optie.

Category: Boekingsproces

Als je een reserveringsaanvraag doet bij Serenity Glamping betaal je nog niet. We willen namelijk eerst zekerheid dat we met jouw favoriete camping kunnen samenwerken. Wanneer we een akkoord hebben van je camping, sturen we je de factuur met een Tikkie via de sms/Whatsapp en/of een QR code op je factuur van Tikkie. Zodra deze voldaan is, is je boeking bevestigd.

Category: Boekingsproces

Iedereen is welkom bij Serenity Glamping! Echter, er moet wel minimaal één persoon boven de 18 het gehele verblijf aanwezig zijn, en deze persoon maakt ook de reservering & betaling. Houdt er rekening mee dat dit ook de persoon is die financieel garant staat voor als er tijdens jullie verblijf iets kapot gaat of zo vies geworden is, dat we het niet meer schoon krijgen en daardoor moeten vervangen.

Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis, indien Serenity Glamping geen interieur of overige materialen mee hoeft te leveren voor het kind. Deze materialen dien je dan dus zelf mee te nemen.

Category: Boekingsproces

Dit doen wij in principe nooit tenzij de weersverwachting te gevaarlijk is. Serenity Glamping neemt dan eerst contact met jou op. In dat geval wordt binnen 14 dagen vanaf de annuleringsdatum het betaalde bedrag terug op je rekening gestort

Category: Boekingsproces

Als er op het moment van de vraag naar de extra Deluxe upgrade, deze ook beschikbaar is in jou huurperiode dan kan dat kosteloos worden geüpgraded.

Category: Boekingsproces

Dit kan! Er zijn voordelen als je 2 of 3 tenten huurt. Zo kan je voor minder nachten reserveren & of is er een 10% korting als je minimaal 6 nachten boekt. Als je meer dan 3 tenten wilt huren voor events, dan maken wij een offerte op maat.

Category: Boekingsproces

Ook dat is absoluut geen probleem. Per tent (per 2 personen) kan je extra nachten bij huren.
Tot 7 nachten kan je zowel de Junior als de Presidentiële suite voor €75 per nacht bijboeken. Vanaf 7 nachten is een extra nacht €55.
De Deluxe Upgrade optie kan je daarnaast bijboeken voor €25,- per extra nacht. We leveren vanaf 7 nachten een extra set schoon beddengoed (wel even zelf opmaken), een extra hout set en per extra 3 nachten twee extra gaspatronen

Category: Boekingsproces

Dat kan natuurlijk altijd. Echter, om een overnachting op locatie naar keuze voor ons rendabel te maken hanteren wij qua prijs een minimaal aantal nachten van 4. Wil je meer dan 2 tenten huren voor een groepsevenement of trouwerij? Neem dan contact met ons op om de aangepaste mogelijkheden te bespreken.

Category: Boekingsproces

Jij boekt zelf je camping! Echter, we willen je vragen wel eerst contact met Serenity Glamping op te nemen om de mogelijkheden te bespreken. Zo dienen alle campings akkoord te geven op de reservering waar er met een derde partij wordt gewerkt. Daarnaast zijn er nog een paar faciliteiten waar je rekening mee dient te houden. Zo dient een kampeerplek voor de Junior Suite minimaal 7 bij 7 meter te zijn, en de kampeerplek voor de Presidentiele suite minimaal 8 bij 8 meter. De kampeerlocatie mag daarnaast nooit verder dan 45 meter van de elektriciteitspaal verwijderd zijn indien je gebruik wilt maken van elektra.

Category: Boekingsproces

Voorafgaand aan onze huurperiode

Ja hoor! Onze matrassen slapen echt wel lekker (stevig), maar we begrijpen ook dat sommige mensen nou eenmaal nóg beter slapen op hun eigen matras. Misschien is het even proppen in de auto, maar het resultaat mag er zijn! Houdt er rekening mee dat onze vouwbedden een lattenbodem van 90 x 200 cm hebben (bij twee bedden aan elkaar dus 180 x 200 cm). Als je matras zelf iets kleiner is, is dat dus in principe geen probleem, maar bij een groter matras zal deze niet passen i.v.m. een metalen rek aan de boven, en onderkant.

  • Op de webpagina “tent opties” kan je zien welke items er voor jou geregeld worden.
  • Houdt er rekening mee dat je zelf voor je eten en drinken moet zorgen. Behalve wat koffie en thee, en een klein flesje wijn is er geen eten en drinken voor je aanwezig.
  • Als je de Deluxe upgrade geboekt heb leveren we 2 gaspatronen per 6 dagen mee. Wil je meer koken, dan zal je zelf extra gaspatronen moeten kopen. Ook leveren wij 1 zak hout (22 liter inhoudt) mee voor de vuurschaal. Hiermee kan je ongeveer 2 avonden een vuurtje maken. Als je van plan bent meer te stoken kan je het vooraf bij ons aanschaffen, of zelf brandhout bijkopen.
  • Je strandhanddoek dien je zelf mee te nemen wanneer je de Deluxe upgrade geboekt heb ontvang je van ons wel badhanddoeken, maar geen strandhanddoeken.
  • Je kleding. Vaak vergeten items zijn: regenjas, zwembroek/bikini, extra sokken. En vergeet je slippers niet!
  • En google verder ook vooral nog eens naar inpaklijsten voor vakantie

Ja, uiteraard kan dit. In principe betekend een boeking echter wel dat er ook al voldaan is aan de betalingsverplichting, en we ontvangen vanaf dat moment weinig annuleringen meer.

Nee, helaas vinden niet alle campings het goed als een derde partij een tent komt opbouwen voordat jullie als gast al aanwezig zijn. Ook hebben niet alle campings sta-plekken die groot genoeg zijn voor onze Glamping tenten. Daarom is onderling overleg tussen jou en Serenity Glamping nodig over jou favoriete kampeerlocatie voordat jij de boeking plaatst.

Zeker! We raden aan om vooraf al wat boodschappen te doen zodat je in ieder geval voor de eerste avond en ochtend eten “in huis” hebt. Serenity Glamping levert in principe geen etensmiddelen bij.

Honden zijn helaas niet welkom in de tenten van Serenity Glamping. Dit heeft te maken met hygiëne (gasten dienen ook altijd hun schoenen uit te doen) en met mogelijke allergieën van andere gasten. Mocht de camping honden toestaan, en je wil zelf een extra tentje meenemen zodat de hond daar in slaapt? Dan vinden wij dat uiteraard helemaal leuk. Houdt er dan wel rekening mee dat je een (nog) grotere kampeerplek dient te reserveren zodat beide tenten hier op passen.

Uiteraard! Wij vinden het helemaal leuk wanneer ook de allerkleinste kunnen genieten van de sereniteit van het buitenleven. Kinderen t/m 3 jaar kunnen gratis mee komen (dit staat los van de camping kosten). Houdt er wel rekening mee dat Serenity Glamping voor die kleinste geen bed neer zet of in speciale interieurwensen kan voorzien. Dat zullen jullie dus zelf van huis moeten inpakken en meenemen.

Geen probleem, wij kunnen bij Serenity Glamping wel tegen een stootje. Regen of geen regen, wij zetten de tent gewoon voor je op zoals afgesproken. Houdt alleen wel even rekening met storm. Bij windvlagen vanaf 60 km per uur dienen we op te letten en mogelijk aanpassingen te doen. Vanaf 70 km per uur, kunnen we zelfs besluiten om tenten neer te halen.

Na afloop van onze huurperiode

Ja! Serenity Glamping heeft een Instagram account. We zouden het heel leuk vinden als je zelf ook je ervaringen met ons, online post. Klik hier om naar onze Instagram te gaan.

Dat vinden wij heel vervelend. We vragen geen borg en wij vertrouwen er op dat je de tent netjes achterlaat en altijd je schoenen uitdoet wanneer je de tent in gaat. Indien wij echter extreme vuil tegenkomen bij het afbreken en opruimen van de tent die leidt tot blijvende schade aan de tent of het interieur, dan kunnen wij een factuur nasturen met een specificatie van de gemaakte schade, en de bijbehorende kosten voor uw rekening.

Load More