Tenten, bedden & kachels

Tenten

Alle Sibley Bell tenten zijn gemaakt van 100% natuurlijk, duurzaam katoen. De tenten zijn voorzien van verstevigde materialen zodat deze overleven in meer extreme omstandigheden en intensief gebruik. Het pvc grondzeil, wat 10cm boven de grond wordt vast geritst aan het katoen, kan gemakkelijk geopend worden waardoor je de zijwanden kan oprollen om de tent door te luchten. De gelijkenis met een klassieke tipi tent is treffend, maar de verticale wanden bieden nog net wat meer ruimte binnen de tent.

Met het Pro Canvas- de hordeur, stevige haringen, scheerlijnen en palen, zijn de Sibley Pro bell tenten veelzijdige vier seizoenententen. 

Junior Suite Tent (Pro Series)

Oppervlak19,6 m²
Diameter500 (5m)
Hoogte300 cm
Deurhoogte175 cm
Maximale Capaciteit3 (met bedden)
Canvas TypePro (360 gr/m²)
Materiaal GrondzeilPro (650 g/m²)
Type HordeurIngenaaid
Gewicht canvas (kg)32

De Ultimate reeks heeft dezelfde kenmerken als de Pro bell tenten met 3 seizoensmaterialen. Deze grotere tenten zijn daarnaast iets vatbaarder voor wind, en worden daardoor enkel van maart t/m oktober ingezet.

Presidential Suite Tent (Ultimate series) –

Oppervlak28,25 m²
Diameter600 (6m)
Hoogte355 cm
Deurhoogte185 cm
Maximale Capaciteit5 (met bedden)
Canvas TypeKlassiek (320 gr/m²)
Materiaal GrondzeilKlassiek (540 g/m²)
Type HordeurIngenaaid
Gewicht canvas (kg)38.5
Bedden

Liever niet van je matje af rollen, de takken en stenen in je rug voelen en met kramp uit bed stappen? Bij Serenity Glamping organiseren wij altijd echte Optimum, lattenbodem vouwbedden van 200 bij 90 cm voor jou. Het matras is een stevig 11 cm Polyether matras wat voor gasten tot 100kg goede comfort biedt. De bedden worden geleverd met waterdicht matrasbeveiliging en helemaal schoon opgemaakt (enkel- of dubbele eenden veren- en donzen dekbedden) inclusief leuke kussens en sprei. Bij dubbele bedden maken wij de twee enkele bedden aan elkaar vast en plaatsen wij een matraswig. Heb je zelf een (top)matras die je wil meenemen voor jou persoonlijke comfort? Dat vinden wij uiteraard geen enkel probleem.

Houtkachel – Winnerwell Woodlander L
  • De kachels zijn enkel bij te boeken tussen begin oktober en eind april, door gasten die ervaring hebben met vuurbranden in houtkachels.

Serenity Glamping is het gehele jaar actief. Door het gebruik van een houtkachel in je tent kan je zelfs in de winter heerlijk comfortabel kamperen. Uiteraard zal Serenity Glamping de kachel voor jullie in de tent installeren.

De Winnerwell Woodlander is gemaakt van licht, roestvrij staal. De luchttoevoer en afvoer is zo ontworpen dat de kachel heel efficiënt brandt en voldoende warmte produceert tijdens koude nachten.

De rekjes aan de zijkant van de kachel kunnen gebruikt worden om pannen op te zetten of sokken aan te drogen. In de kachel zelf is een raster waardoor het hout geheel verbrand en er geen grote kolen gevormd worden, zo kan je met de bijgeleverde as-schraper gemakkelijk de kachel schoonhouden. Het rooster kan wel verwijderd worden als je grotere blokken hout wilt branden. Door het raampje van gehard glas in de deur van de kachel kan je het vuur in het oog houden. Door middel van de luchttoevoer draaischijf, kan je kiezen hoe hard het vuur oplaait. Serenity Glamping plaatst de kachel met een verticale kachelbuis. Door deze verticale buis wordt een groter deel van de leefruimte opgewarmd. De kachelbuis verlaat dus bovenaan de tent het doek, via een veilige rubberen exit. De buis is afgetopt met een vonkenvanger. De vuurvaste mat op de grond onder de kachel bied extra veiligheid bij mogelijke vonken die op de grond vallen en het bijgeleverde CO-alarm spoort koolstofmonoxide op.

  • De tenten van Serenity Glamping zijn niet geschikt voor open vuur. Brandveiligheid is ten alle tijden de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Wij adviseren dan ook om jezelf zo goed mogelijk te informeren en altijd de stookinstructies inzake brandveiligheid toe te passen. Wij leveren de stook instructie mee.
  • Ga altijd na wat de lokale voorschriften zijn op gebied van brandveiligheid voordat je een vuur maakt. Deze regels worden vaak aangepast in bepaalde periodes door het jaar heen. Serenity Glamping is nooit aansprakelijk voor schade aan personen en/of eigendommen in- en rondom onze tenten.

Ga naar “Stookinstructie” houtkachel